A salvat viața unui minor ce fusese electrocutat

  • 0

A salvat viața unui minor ce fusese electrocutat

Category : Noutăți

Iacob Timciuc, șeful IES și Vadim Ticu

Iacob Timciuc, șeful IES și Vadim Ticu

Gestul de curaj și sacrificiu a lui Vadim Ticu, locuitor din satul Micleușeni, raionul Strășeni a salvat viața  minorului Marin Vasilca din aceeași localitate.

În ziua cu ghinion, V.Ticu se deplasa cu mașina cînd două tinere au solicitat ajutor în privința unui copil de 8 ani, electrocutat și care zăcea la pămînt fără semne de viață.  În mînă ținea un conductor electric sub tensiune, rupt, ce atîrna prin crengile copacilor aproape de pămînt. V.Ticu a îndepărtat ușor conductorul cu o vargă și i-a acordat primul ajutor prin resuscitare, făcîndu-i respirația artificială și masaj la inimă. După cîtva timp, copilul a dat   semne de viață.

ccc

I.Timciuc, șeful IES în timpul înmînării Diplomei de Onoare dlui V.Ticu

La sosirea ambulanței, copilul deja își revenise și a fost transportat la spitalul raional Strășeni pentru a primi îngrijiri medicale. Ulterior, din spusele medicilor, starea sănătății minorului Vasilca Marin s-a ameliorat și a revenit la studii.

Cine știe cum finalizau circumstanțele acestui accident, dacă la timpul și locul potrivit nu era acest consătean al lui Marin Vasilca. Deși pînă la venirea lui V.Ticu, fetele au încercat să oprească și alte două autoturisme, însă au ignorat solicitarea de ajutor din partea lor.

Inspectoratul Energetic de Stat a apreciat acest gest de înaltă demnitate civică și umanism din partea dlui V.Ticu și i-a conferit Diploma de Onoare și un suport material.

„Cu siguranță, este un act de noblețe sufletească și sacrificiu, deoarece dl V.Ticu și-a asumat un risc enorm pentru viață proprie, dar și o responsabilitate pentru cei patru copii ai săi”, a menționat șeful Inspectoratului Energetic de Stat dl Iacob Timciuc.

Chiar dacă trăim într-o lume plină de “viteză” și indiferență, să nu trecem unul pe lîngă altul, fără să ne pese că un om a căzut în strada și poate că viața lui depinde de noi. Să nu trecem în fuga pe lînga viața noastră…

 

 


Leave a Reply