Un copil de doi anişori s-a electrocutat la Donduşeni

  • 0

Un copil de doi anişori s-a electrocutat la Donduşeni

Category : Noutăți

Tragedia s-a produs într-o familie din satul Baraboi, raionul Donduşeni. Micuţul de numai doi ani, în semn de joacă, s-a ascuns de sora mai mare, care intenţiona să-l îmbrace cu hăinuţe mai călduroase. Acesta s-a furișat pe neobservate în odaia părinților. Surioara l-a găsit între sobă şi un dulap, în poziţie verticală, cu faţa la perete, ţinîndu-se cu mîinile de ţeava de gaze naturale. Copilul mai dădea semne de viaţă. După ce a fost eliberat de sub acţiunea curentului electric, părinţii i-au acordat primul ajutor, însă fără succes. Medicii sosiţi la faţa locului au constatat decesul copilului.

Cauzele accidentului, în opinia specialiștilor, sînt utilizarea pompei electrice de apă în reţeaua de încălzire a casei, reparaţia necalitativă a furcii prelungitorului fără legarea la firul nul de protecţie „PE”  şi fără  instalarea dispozitivului automat de protecţie contra curenţilor de defect.

Specialiștii au interzis proprietarului să mai utilizeze prelungitorul defectat şi pompa electrică de apă a reţelei termice a casei și i-au recomandat legarea corpului metalic a pompei la nulul „PE” de protecţie și instalarea dispozitivului automat de protecţie contra curenţilor de defect (DAPCCD/УЗO).


Leave a Reply