Ora de securitate electrică la elevii din raionul Dubăsari

  • 0

Ora de securitate electrică la elevii din raionul Dubăsari

Category : Noutăți

Sărbătorile de iarnă bat la ușă iar odată cu acestea vine și multașteptată vacanță. Așa cum în perioada aceasta copiii au mai mult timp liber și nu totdeauna sînt în vizorul adulților, crește și numărul cazurilor de electrotraumatism în rîndul copiilor.

Pentru a evita «surprizele» nedorite în raport cu curentul electric, Inspecția Energetică Teritorială Chișinău a organizat întîlniri cu copiii claselor primare din satele Oxentea, Malovata-Veche, Marcăuți, Holercani, Ustia și  Doroțcaia din raionul Dubăsari.

Inspectorul IET Chişinău L. Dicusar a explicat copiilor cum trebuie să se comporte în condițiile casnice cu electrocasnicele, dar și în stradă ori în apropiere de zonele de protecție a liniilor aeriene (LEA). Un interes special au manifestat copiii și la subiectul ce ține de securitatea electrică la împodobirea Pomului de Crăciun cu tot felul de ghirlande globulețe ori alte accesorii de decorare care funcționează cu curent electric.

Bucură faptul, că în timpul acestor întîlniri, copiii au demonstrat un anumit nivel de cunoștințe în securitatea electrică iar aceasta înseamnă, că pot să se bucure din plin de vacanța de iarnă. În cadrul lecțiilor de securitate electrică a participat și reprezentantul Direcţiei învăţămînt, tineret şi sport Dubăsari dna Svetlana Isaicul.

ORA DE SECURITATE ELECTRICĂ LA ELEVII GIMNAZIILOR DIN S. OXENTEA, MALOVATA-VRCHE, MARCĂUȚI, HOLERCANI, USTIA, DOROȚCAIA DIN RAIONUL DUBĂSARI

ORA DE SECURITATE ELECTRICĂ LA ELEVII GIMNAZIILOR DIN S. OXENTEA,
MALOVATA-VRCHE, MARCĂUȚI, HOLERCANI, USTIA, DOROȚCAIA DIN RAIONUL DUBĂSARI

 

 


Leave a Reply