Peste o sută de copii din Soroca au redat în desene viziunea lor asupra energeticii

  • 0

Peste o sută de copii din Soroca au redat în desene viziunea lor asupra energeticii

Category : Noutăți , Video

Copiii sunt preocupaţi de soarta planetei. Peste o sută de micuţi au redat în creioane şi acuarelă viziunea lor asupra surselor de energie netradiţională. Evenimentul este dedicat Zilei Energeticianului şi vine să educe tânăra generaţie în spiritul promovării energiei regenerabile, relatează Mesager.
Panouri solare, energie regenerabilă și sisteme eoliene – sunt doar câteva dintre temele care se regăsesc în cele peste o sută de desene expuse la concurs de către elevii din raionul Soroca. Cele mai bune au fost prezentate în cadrul unei expoziții la Liceul „Constantin Stere” din oraş.
Copiii au fost motivați și de profesori.
Scopul concursului este de a evalua cunoştinţele copiilor privind importanța energiei electrice în viață, spun organizatorii. Desenele sunt analizate de reprezentanții Inspecțiilor energetice teritoriale din localități. Cele mai bune vor fi trimise la Chișinău.
„Suntem plăcut uimiți de lucrările expuse, deoarece copiii au atins și tema surselor de energie netradiționale, destul de actuală astăzi. Posibil că unii copilași de aici vor fi invitați și premiați de Inspectoratul Energetic de Stat”, a declarat Mihail Sapojnic, șef, Inspecția energetică teritorială Soroca.
Câștigătorii concursului vor primi diplome şi premii, iar cele mai relevante lucrări vor fi expuse în incinta sediului Inspectoratului Energetic de Stat.

Natalia Voinotinschi


Leave a Reply