Ședința Comisiei pentru coordonarea activităţii autorităţilor de supraveghere energetică de stat din cadrul ţărilor-membre CSI

  • 0

Ședința Comisiei pentru coordonarea activităţii autorităţilor de supraveghere energetică de stat din cadrul ţărilor-membre CSI

Category : Deplasări , Noutăți

P3240401cccLa finele lunii martie 2016, în orașul Moscova (Federația Rusă) a avut loc cea de-a VIII-a ședință de lucru și prima din acest an a Comisiei pentru coordonarea activităţii autorităţilor de supraveghere energetică de stat din cadrul ţărilor-membre CSI.

În cadrul reuniunii au participat reprezentanţi din Federaţia Rusă, Moldova, Belarus, Kîrgîzstan şi Tadjikistan, specialiștii catedrei  Institutului de securitate și eficiență energetică din or. Moscova.  Republica Moldova a fost reprezentată de către dl Marc Rîmiş, inginer-şef al Inspectoratului Energetic de Stat.

Membrii Comisiei au discutat şi propus unele modificări la proiectul noilor Norme de protecţie la exploatarea instalaţiilor electrice, care ulterior va fi propus spre examinare Consiliului Electroenergetic al ţărilor-membre CSI. În cazul aprobării documentului, acesta va servi drept îndrumar practic în activitatea zilnică a tuturor persoanelor, care activează, atît în ramura electroenergetică, cît și în instalațiile electrice ale consumatorilor.

La ședința de lucru s-a discutat și chestiunea ce ține de elaborarea unui Ghid de acte normativ-tehnice și juridice în domeniul supravegherii energetice a ţărilor-membre CSI în conformitate cu macheta documentului.

O altă întrebare din agenda de lucru a fost proiectul documentului care stabilește modul de organizare a procesului de admitere la exploatarea instalațiilor electrice noi sau reconstruite de către autoritățile supravegherii energetice a ţărilor-membre CSI.

De asemena, participanții la ședința de lucru au discutat obiectivele și sarcinile propuse pentru următorii doi ani de activitate ai Comisiei, care au fost incluse în Planul de lucru al Comisiei pentru coordonarea activităţii autorităţilor de supraveghere energetică de stat din cadrul ţărilor-membre CSI pe anii 2016-2018.


Leave a Reply